shop fitting

Shop Fitting-ul sau amenajarea magazinului reprezintă de fapt întregul proces care începe o dată cu dotarea spațiilor comerciale cu echipamente, aparate și accesorii specifice afacerii și se termină cu integrarea acestora întru-un cadru unic în armonie cu mobilierul și cu spațiul disponibil.

Atunci când vine vorba de gestionarea cu succes a unei afaceri cu materiale solide, sunt mulți factori în joc. Un element important care nu poate fi subestimat este amenajarea de calitate a magazinului.

De la planificarea spațiului de prezentare, până la designul magazinului, procesul de shop fitting este complex și considerat de mulți destul de anevoios.

În acest articol vom trece de la conceptul general de shop fitting,  la câteva principii simple de amenajare a magazinului.

Ce face un shopfitter?

Job-ul unui shopfitter necesită un set divers de abilități ce țin atât de ​​aspectele creative, cât și tehnice. Serviciile oferite de un shop fitter includ – coordonarea amenajării magazinului dvs. de la început până la sfârșit, începând cu designul inițial și sfârșind cu noul dvs. spațiu comercial.

Un ShopFitter profesionist are următoarele atribuții într-un proiect:

  1. Realizarea unui plan inițial care include desene / schițe de lucru.
  2. Specificarea, comanda și pregătirea materialelor pentru construcție, inclusiv echipamente, aparate și accesorii specifice afacerii.
  3. Construirea mobilierului și a accesoriilor personalizate care fac parte din proiect
  4. Instalarea tuturor! Implicarea altor meseriași pentru a ajuta la finalizarea proiectului, de exemplu, instalatori și electricieni. (daca este cazul)
  5. Sfaturi utile despre cum să amenajezi un magazin.

Există opt puncte cheie pe care amenajatorii de magazine le iau în considerare atunci când întreprind o nouă amenajare, fiecare punct diferă în funcție de natura afacerii.

Clienții

Primul aspect important sunt oamenii care se vor interacționa cu produsele dvs., viitorii clienți. Încercați să intrați în mintea public țintă și gândiți-vă la ce ar putea să-i atragă ca să petreacă mai mult timp printre rafturi și să cheltuie mai mulți bani. O configurație a traficului optim prin magazin, oferte speciale inteligent plasate și afișaje atractiv.

Stil

Luați în considerare nu numai stilul personal, ci și stilul a ceea ce vindeți. Vrei ceva rustic făcut din materiale reciclate sau ceva alb pentru un aspect curat și dinamic sau de ce nu chiar un design boho șic? Există multe stiluri de amenajare, așa că, dacă aveți preferințe stilistice, asigurați-vă că le transmiteți shop fitterului înainte de a începe planificarea spațiului.

Design

Dacă există anumite elemente de design pe care doriți să le încorporați în amenajarea dvs., este mai bine să fiți deschis cu shop fitterul angajat încă de la început. În timp ce lucrurile mai mici, cum ar fi rafturile mobile și coșurile, pot fi adăugate mai târziu, elementele fundamentale ale amenajării dvs. trebuie să fie sortate încă de la început. Luați în considerare texturile pereților (tencuieli, caramizi expuse etc.) și orice ar putea avea nevoie să fie instalat profesional, cum ar fi rafturi permanente, bănci insulare și orice corpuri suspendate pe tavan.

Branding

Asigurați-vă că lăsați suficient spațiu pentru un branding, astfel încât clienții să-și amintească de fiecare dată de dvs.! Indiciile de branding ar trebui să fie împletite în designul spațiului. Acest lucru se poate face în nenumărate moduri, de la utilizarea unei scheme de culori care se potrivește cu logo-ul firmei, până la semne personalizate.

Lumină

Iluminarea eficientă ajută enorm în amenajarea oricărui magazin. Produsele trebuie să fie vizibile pentru client. Puteți utiliza lumini poziționate deasupra rafturilor sau produselor afișate. Lumină de sus sau de jos, sau să testați iluminarea ambientală.

Semne

Semnele joacă un rol important atât în ​​spațiile de vânzare cu amănuntul, cât și în cele comerciale. Este important ca prețurile și numele produselor să fie vizibile. Există o mulțime de soluții care se potrivesc oricărei amenajări – de la neon trendy la suporturi acrilice cu sau fără iluminare led.

Arome

Fiecare magazin are propria aromă. Dacă vizual am rezolvat problemele de prezentare, trebuie să ne ocupăm și de partea olfactivă. Mirosul trebuie să fie recognoscibil, pentru că poate devine în timp o identitate a mărcii. Multe branduri au propriile arome. Acest element olfactiv joacă un rol important în atragerea clienților și în popularizarea mărcii. Shop fitter-ul angajat pe proiectul tău cu siguranță îți va da sugestii!

Muzica

Muzica ambientală din magazin îți poate influența vânzările. De exemplu, dacă vrei să dezvolți un magazin de tip fast-food nu vei pune ritmuri de Vivaldi sau Verdi, ori stiluri lente. Vei alege muzica ritmată, astfel încât clienții să nu petreacă mult timp la masă. Însă într-un magazin de mobilă sau țesături scumpe clienții trebuie să petreacă mai mult timp printre produse pentru a plăti la final o sumă mai mare.

Când ar trebui să angajez un shopfitter profesionist?

Deși ai putea avea un ochi pentru detalii și te consideri destul de priceput, cedarea încrederii amenajării magazinului dvs. unui profesionist instruit este o mișcare foarte inteligentă. Firmele care oferă astfel de servicii au personal calificat și experimentat, sunt capabili să planifice și să execute o amenajare de la început până la sfârșit, luând în considerare fiecare element.

Pentru a bifa toate punctele de mai sus, nu este o sarcină mică. Un profesionist poate combina ușor logistica, estetica, siguranța și inovarea pentru a afacere prosperă.

Cum să știți dacă amenajarea dvs. este un succes

Există mai multe semne că amenajarea magazinului a fost un succes. Lucrurile cheie de urmărit includ:

  • Afacerea dvs. are un impact vizual și logistic.
  • Clienții pot găsi produsele și serviciile pe care le doresc într-un mod auto-dirijat.
  • Așezarea produselor și merchandisingul vizual vor atrage cumpărătorii să achiziționeze imediat.
  • Satisfacție garantată – în vânzări, performanță și clienți mulțumiți.
  • Concurența va încerca să țină pasul cu tine.

O amenajare (shop fitting) nu se potrivește tuturor

Fiecare afacere și fiecare spațiu amenajat sunt unice. Amenajarea magazinului trebuie făcută de profesioniști. Aceștia sunt instruiți să lucreze cu dvs. pentru a maximiza potențialul spațiului de vânzare sau prezentare, folosind metode creative și practice.

Lăsați creativitatea în mana experților, ocupați-vă de gestionarea afacerii!

Contactati-ne!